Υλικά
- 170 γρ βούτυρο αμυγδάλου 100%
- 200 γρ μέλι οργανικό
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής
- 1 αυγό
- 70 γρ κακάο σκόνη 75% bitter
- 400 ml άπαχο γάλα
- 2 πρέζες αλάτι
- 40 γρ mix ξηρών καρπών (cranberries αποξηραμένα, Κάσιους, καρύδια, σταφίδες ή χουρμάδες αποξηραμένους)
- 1 κ.γ εσάνς βανίλιας
- 1 κλωνάρι βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, τη βανίλια. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε το μείγμα. Προσθέστε αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Χωρίζετε το μείγμα στα δυο. Στο ένα μείγμα προσθέστε το κακάο και την πραλίνα με λίγο γάλα αν χρειαστεί. Στο άλλο μισό βάλτε 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα προαιρετικά. Μοιράστε τα μείγματα σε δυο φόρμες με λαδόκολλα ανάμεικτα. Προσθέστε το mix ξηρών καρπών. Ψήστε στους 180° C για 45 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!
Πηγή: https://cookpad.com