Συνταγές

Μπάρες δημητριακών με αμυγδαλοβούτυρο/φουντουκοβούτυρο και αποξηραμένα βερίκοκα

Υλικά

  • 360 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 150 ml νερό
  • 180 γρ. βρώμη σε νιφάδες
  • 2 κουτ.σούπας μέλι
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ, αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με 100 ml νερό και πολτοποιούμε πολύ καλά να γίνουν πουρέ.
  2. Βάζουμε τον πολτό από τα βερίκοκα μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί 50 ml νερό και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 -4 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν πολύ καλά.
  4. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα , το τζίντζερ , τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα ,τις νιφάδες σοκολάτας και τα αποξηραμένα βερίκοκα που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο με τις νιφάδες βρώμης και ρίχνουμε τον πολτό με τα βερίκοκα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με βρεγμένα χέρια γιατί το μείγμα κολλάει.
  7. Σε ταψάκι 20 Χ 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε απλώνοντας το πολύ καλά με βρεγμένα χέρια και φροντίζουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  8. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
  9. Σε μπεν μαρί βάζουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες τις λιώνουμε και βάζουμε σε κορνέ χωρίς μύτη.
  10. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε την μύτη από το κορνέ και κάνουμε σχέδια με τη σοκολάτα.
  11. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για άλλη μια ώρα.
  12. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τις μπάρες βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στον πάγκο εργασίας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε σε ράβδους με πριονωτό μαχαίρι .
  13. Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο διπλωμένες με διαφανή μεμβράνη.

Καλή Επιτυχία!

 

Πηγή: https://nicolscooking.gr