Εκτός από πεντανόστιμες, αυτές οι μπάρες είναι και βόμβες ενέργειας! Είναι ιδανικές για το δεκατιανό, το απογευματινό και γενικά όταν θέλετε κάτι για να σας τονώσει.
Για ταψί 20 εκ. Χ 26 εκ. | Προετοιμασία: 20′
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 3 κ.σ. μέλι
- ½ φλ. τσαγιού αμυγδαλοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο
- 80 γρ. μίγμα ξηρών καρπών και φρούτων
- 3 κ.σ. κακάο
- κανέλα σκόνη
- 60 γραμ. σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το αναμιγνύουμε με το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο ή το φουντουκοβούτυρο. Βάζουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς με τα αποξηραμένα φρούτα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του, με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να μην έχει μέσα αέρα αλλά και να είναι παντού ισόπαχο. Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει καλά το μίγμα. Κόβουμε με μαχαίρι σε μακρόστενες μπάρες ή τετράγωνα κομματάκια. Λιώνουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε τις μπάρες. Διατηρούνται σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι καρύδας με βούτυρο ή μαργαρίνη.
Καλή Επιτυχία!