Υλικά
- 500 mlγάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέλι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε με 1 φλιτζάνι νερό. Αν το βράσουμε λίγο τότε στο ψυγείο Θα σφίξει ακόμα περισσότερο. Οπότε όσο πιο καλά το βράζουμε τόσο καλύτερο. Όταν πιει το περισσότερο νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μέλι, τη βανίλια, το κορν φλαουρ το διαλύουμε πρώτα σε λίγο από το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε σε μπολάκια και στο ψυγείο. Δεν θέλουμε να σφίξει πάρα πολύ. Ίσα-ίσα να πήξει και όσον αφορά το μέλι εγώ προτιμώ με τρεις κουταλιές της σούπας. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε δοκιμάζοντας λίγο από το μείγμα σας. Όταν είναι να το γευτείτε θα προσθέσετε κανέλα.
Καλή Επιτυχία!
Πηγή: https://cookpad.com