Συνταγές

Γαλλικό Τοστ σε Ρολλάκια με γέμιση άλειμμα καρπών

Το γαλλικό τοστ, αν και το λέμε γαλλικό, κανείς δεν ξέρει την πραγματική καταγωγή του. Εδώ το συναντάμε σε μία διαφορετική εκτέλεση και θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με τα Ισπανικά τσούρος. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει το πρωινό σας πολύ νόστιμο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 50′ | Χρόνος Μαγειρέματος: 10′ | Μερίδες: 10

Υλικά

  • 10 φέτες ψωμί του τοστ
  • αμυγδαλοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο
  • 2-3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από το ψωμί του τοστ ώστε να μείνει μόνο η ψίχα. Με τον πλάστη περάστε τις φέτες μέχρι να γίνουν λεπτές. Απλώστε το αμυγδαλοβούτυρο/ φουντουκοβούτυρο στις φέτες αλλά όχι μέχρι τις άκρες. Τυλίξτε την κάθε φέτα και φτιάξτε 10 ρολλά. Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο. Βυθίστε κάθε ρολλό στο μείγμα αυγών και γάλακτος και στη συνέχεια τηγανίστε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε τα ρολλά από το τηγάνι και ρίξτε τα στο μείγμα ζάχαρης κανέλας μέχρι να καλυφθούν. Τα ρολλάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή Επιτυχία!

 

Πηγή: https://www.greatfood.gr